На Мальті тисячі людей вийшли на вулиці "на захист демократії і свободи слова"

фото
Понеділок, 20 лютого 2017, 18:27

Кілька тисяч людей вийшли на  демонстрацією "на захист демократії і свободи" у столиці Мальти місті Валлетта, протестуючи проти законопроекту, який може обмежити свободу слова.

Про це повідомляє Times of Malta.

Уряд Мальти запропонував законопроект, спрямований на оновлення закону про наклеп. Він, зокрема, передбачає державну реєстрацію сайтів новин.

Акція протесту була організована опозиційною Націоналістичної партією Мальти. Лідер опозиції Симон Бусуттіл звернувся до натовпу і пообіцяв розслідування документів Panama Papers, якщо його партія прийде до влади.

 

Він також сказав, що Націоналістична партія не буде дотримуватися нового закону про ЗМІ, якщо він буде прийнятий.

На початку цього місяця суд задовольнив прохання міністра економіки Крістіан Кардона заморозити банківський рахунок журналіста Каруана Галізіа на суму 47 тисяч євро за статтю, опубліковану 30 січня, в якій критикується міністр і його колега.

Журналіст повідомив, що обидва чоловіки відвідували публічний дім в німецькому місті Вельберте, коли знаходилися у діловій поїздці на запрошення уряду Німеччини. Кардона заперечує цю інформацію.

Інститут журналістів Мальти закликав уряд переглянути свої дії для того, щоб дати журналістам зрозуміти, що вони дійсно вільні у своїй роботі: "арешт активів журналіста це надмірний захід, і йде проти свободи вираження поглядів та свободи преси".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.