Алієв призначив свою дружину першим віце-президентом Азербайджану

Вівторок, 21 лютого 2017, 12:29

Президент Азербайджану Ільхам Алієв призначив свою дружину Мехрібан Алієву першим віце-президентом країни.

Про це повідомляє сайт президента Азербайджану.

Як відомо, 26 вересня 2016 року в країні пройшов референдум, на якому громадяни Азербайджану проголосували за внесення змін до Конституції про продовження терміну повноважень президента з 5 до 7 років і введення посад віце-президентів.

Згідно з Конституцією країни, перший віце-президент Азербайджану в разі нездатності президента виконувати свої обов'язки бере на себе його повноваження.

Ільхам і Мехрібан Алієви (фото ehriban-aliyeva.az)

Забезпечення першого віце-президента і його сім'ї здійснюється за рахунок держави. Безпека першого забезпечується спеціальними службами охорони. Протягом строку повноважень особистість віце-президента є недоторканною.

Віце-президент не може бути затриманий і притягнутий до кримінальної відповідальності, крім випадків затримання на місці злочину, до нього не можуть бути застосовані в судовому порядку заходи адміністративного стягнення, він не може піддаватися обшуку, особистому огляду.

Недоторканність віце-президента може бути припинена тільки президентом Азербайджану на підставі подання генерального прокурора/

На офіційному сайті першої леді країни зазначено, що Мехрібан Алієва є президентом Фонду Гейдара Алієва, "створеного з метою вивчення багатої спадщини загальнонаціонального лідера азербайджанського народу, а також виховання нового покоління в дусі створених Гейдаром Алієвим ідей національної державності".

Зазначимо, що Азербайджан входить до країн так званого "Східного партнерства" - політики ЄС, що має на меті зміцнення стосунків зі східними сусідами ЄС і є продовженням східного напрямку існуючої Європейської політики сусідства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.