В Італії скандал через надання урядових коштів НУО, що пов'язана з гей-проституцією

Вівторок, 21 лютого 2017, 14:14

В Італії глава Офісу по боротьбі з дискримінацією подав у відставку після викриття того, що урядові гроші, призначені для боротьби з сексуальною дискримінацією, були використані для фінансування клубів, які пропонують послуги гей-проституції.

Про це повідомляє агентство AFP.

Відставка Франческо Спано сталася після того, як на популярному телевізійному шоу "Le Iene" ("Гієни") в неділю з'явилася інформація про те, що Національне управління по боротьбі з расовою дискримінацією (UNAR) спрямувало кошти організації, які проводила гей-секс-вечірки.

У повідомленні уряду йдеться, що глава UNAR Спано, який відповідає за виділення грошей платників податків для організацій, звільнився "з поваги" до роботи, яку виконував його офіс.

Так, за інформацією італійського видання Corriere della Sera, Національна асоціація по боротьбі з сексуальною дискримінацією (ANDDOS), яка веде сотні гей-клубів по всій Італії, отримала 55 тис. євро (53 тис. доларів) у 2016 році.

У телевізійному шоу "Le Iene" було показано фрагменти, зняті у таких клубах, зокрема наявність так званої темної кімнати, призначеної для тих, хто хоче вступити в статевий зв'язок з незнайомими людьми.

Крім того, репортеру пропонували секс-послуги в обмін на гроші в трьох клубах, які підтримує Національна асоціація по боротьбі з сексуальною дискримінацією.

Спано у вівторок, 21 лютого, повідомив, що його відставка не означає визнання провини, хоча він не міг пояснити, чому він значився членом одного з клубів.

Передбачалося, що Національна асоціація по боротьбі з сексуальною дискримінацією (ANDDOS) мала б створювати центри підтримки жертв насильства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.