Генсек ООН закликав до негайного припинення вогню на Донбасі

Вівторок, 21 лютого 2017, 18:44

До негайного припинення вогню на Донбасі закликав всі сторони конфлікту генеральний секретар Організації об’єднаних націй Антоніу Гутерріш.

Про це він заявив під час засідання Ради безпеки ООН щодо нерозв'язаних конфліктів у Європі, повідомляє УНІАН.

"Триваючий трагічний конфлікт в Україні ілюструє, що локалізоване насильство має потенціал до загострення у більш серйозну конфронтацію. Це може мати геополітичні наслідки, які загрожують підірвати регіональний та міжнародний мир і безпеку", – сказав Гутерріш.

За словами Генсека ООН, прямі виклики територіальній цілісності та національному суверенітету нагадують про необхідність докласти спільних зусиль для збереження правил міжнародного порядку, щоб підтримувати мир та безпеку у відповідності до статуту ООН.

"Організація Об’єднаних Націй повною мірою підтримує зусилля в рамках "нормандської четвірки", Тристоронньої контактної групи та Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, яка невпинно закликає до повного виконання усіма сторонами усіх їхніх зобов'язань у Мінському процесі відповідно до духу і букви Мінських угод", – додав Гуттеріш.

"Ми потребуємо негайного і повного режиму припинення вогню", - наголосив Генсек ООН.

Він висловив сподівання, що нещодавнє схвалення "нормандською четвіркою" останніх погоджених Тристоронньою контактною групою у Мінську заходів з дотримання режиму тиші та відведення озброєння стануть реальністю на шляху досягнення прогресу у встановленні миру. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: