Поліція Швеції розслідує дії офіцерів під час масових заворушень у Стокгольмі

Середа, 22 лютого 2017, 11:58

Шведська поліція почала службове розслідування після масових заворушень, які виникли у переважно емігрантському районі Стокгольма.

Про це пише ВВС.

Повідомляється, що один з офіцерів стріляв у демонстрантів, які кидали каміння в поліцейських.

Заворушення в районі Рінкебі (Rinkeby) у ніч понеділка розпочалися після того, як поліцейські спробували заарештувати підозрюваного в торгівлі наркотиками.

Яка відомо, в ніч на понеділок натовп людей почав кидати в поліцейських камені, трощив вітрини магазинів і підпалював автомобілі.

Приводом для погромів стало затримання чоловіка на одній з вулиць Стокгольма, спільники якого почали кидати в поліцейських каміння.

Раніше було відомо, що були зроблені попереджувальні постріли, але поліція пізніше повідомила про одного з офіцерів, який зробив не менше одного пострілу по зловмисникам, які кидалися камінням.

Проте  інформації щодо отриманих вогнепальних поранень немає.

Раніше повідомлялося, що у столиці Швеції Стокгольмі в понеділок ввечері спалахнули заворушення, поліції навіть довелося робити попереджувальні постріли, щоб заспокоїти натовп.

Варто також додати, що 18 лютого президент США Дональд Трамп, виступаючи на мітингу своїх прихильників у Флориді, лякав інцидентом із біженцями у Швеції, якого не було.

"Подивіться, що відбулося минулої ночі в Швеції", - сказав Трамп, перелічуючи теракти, що відбувались у різних країнах Європи.

Згодом Трамп спробував пояснити, що те, що він говорив про Швецію, він побачив на телеканалі FOX News, але не сказав коли.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.