У Швеції сирійця засудили до довічного ув'язнення за воєнні злочини

Четвер, 16 лютого 2017, 15:42

Шведський суд у четвер засудив до довічного ув'язнення сирійця, який брав участь у страті семи військовослужбовців урядових військ Сирії в 2012 році.

Про це повідомляє Associated Press.

Окружний суд Стокгольма ухвалив рішення, що 46-річний біженець Хайсам Омар Сахан приєднався до збройної групи на початку травня 2012 року і з автомата застрелив людину під час страти, яку виконували ісламісти.

Суддя сказав, що загиблий, який не був ідентифікований, був убитий разом з шістьма іншими "за особливо жорстоких обставин".

Сахан зізнався у стрільбі, але сказав, що він не повинен бути притягнутий до кримінальної відповідальності, тому що смертні вироки були винесені законним судом. Шведський суд відхилив цю заяву. Суд також відкинув заяву адвоката, що обвинувачений просто виконував накази.

Суд заявив, що Сахан активно діяв в Італії в 2011 і 2012 роках, де він протестував проти сирійського уряду. Італійська поліція допомогла слідчим у Швеції впізнати його за відбитками пальців і фотографіями під час незаконного проникнення в сирійське посольстві в Римі в ході акції протесту.

Після перебування в Італії Сахан повернувся в Сирію, перш ніж відправитися до Швеції, де він попросив притулку в 2013 році. Він не повідомив владі про розстріли і отримав статус біженця і постійний вид на проживання на початку 2016 року. З березня минулого року він утримувався у слідчому ізоляторі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.