В ЄС 6,5 млн людей працюють в сфері культури, найбільше - в Люксембурзі

інфографіка
Середа, 22 лютого 2017, 12:47

У період з 2011 по 2015 роки в країнах Євросоюзу неухильно зростала кількість людей, які працюють у сфері культури.

Про це свідчать дані Eurostat.

За чотири роки кількість працівників сфери культури збільшилася на 410 тисяч осіб (+7%). У 2015 році майже 6,5 млн осіб були зайняті у сфері культури і на цей сектор припадає майже 3% від загального числа працівників у ЄС.

Майже 2 млн працюючих були художниками і письменниками, з яких майже половина (49%) є самозайнятими. Це набагато більш висока частка самозайнятих осіб, ніж в середньому для інших сфер (15%).

кількість працівників сфери культури у країнах ЄС у відсотках до загального числа працюючих осіб (натисніть для збільшення

Рівень освіти зайнятих у галузі культури людей також відрізняється. Трохи більше 60% людей, що працюють в сфері культури в країнах ЄС, мали вищу освіту, майже вдвічі більша частка у порівнянні з іншими сферами (33%).

Найбільша частка людей, які працюють у сфері культури, зафіксована в Люксембурзі (4,4%), далі йдуть Естонія і Швеція (по 4,1%), а також Фінляндія (4,0%).

На протилежному кінці шкали найнижча частка спостерігалася у Румунії (1,2%), далі йдуть Словаччина (2,0%), Греція (2,1%), Болгарія і Португалія (по 2,3%).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.