Німеччина затвердила заходи для пришвидшення депортації мігрантів

Середа, 22 лютого 2017, 14:17

Німецький уряд схвалив у середу, 22 лютого, пакет заходів, які дозволять пришвидшити депортацію тих, кому було відмовлено у наданні притулку.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Нові заходи дозволять силам безпеки перевіряти дані телефонів новоприбулих, а тих, кому було відмовлено у наданні притулку, можуть залишити під вартою до 10 днів, щоб запобігти їхній втечі.

Правила щодо нагляду за особами, які шукають притулку, також будуть спрощені, щоб дозволити вести набагато легший нагляд за тими, хто потрапив під підозру.

Повідомляється, що депортація буде здійснюватися безпосередньо з центрів первинного приймання, де це можливо.

Нагадаємо, керівник відомства канцлера Ангели Меркель Петер Альтмаєр заявив нещодавно, що уряд Німеччини планує цього року депортувати рекордну кількість мігрантів, яким було відмовлено у наданні притулку.

Однак, триває все ще дискусія з приводу того, у які країни люди можуть бути відправлені, якщо їх клопотання про надання притулку були відхилено, й багато хто ставить під сумнів повернення мігрантів в Афганістан. Повідомляється, що сьогодні групу з 50 осіб буде відправлено з Мюнхена до Афганістану.

Крім того, як повідомляє видання, даний пакет заходів щодо депортації був підданий жорсткій критиці з боку організацій, що займаються захистом прав біженців.

Раніше повідомлялося, що за 11 місяців минулого року Німеччина депортувала 23 750 іноземців, які були зобов’язані залишити країну після відмови їм у наданні притулку, що на кілька тисяч більше, ніж у попередньому році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.