Порошенко подякував парламенту Нідерландів за ратифікацію асоціації

П'ятниця, 24 лютого 2017, 08:58

Президент Петро Порошенко привітав рішення нижньої палати парламенту Нідерландів щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це Порошенко написав у Twitter.

"Дякую Марку Рютте та парламентській більшості за далекоглядну позицію та підтримку взаємовигідного проекту! Очікуємо на рішення Сенату", - написав він.

Віце-прем’єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що "до повної ратифікації залишається "півкроку".

"Вдячна за скоординовану фахову спільну роботу дипломатів, політиків, громадських активістів, медіа! І, безумовно, вдячна нашим європейським партнерам, які активно допомагали в донесенні правди про Угоду в Нідерландах", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, 23 лютого нижня палата парламенту Нідерландів (Палата представників) офіційно підтвердила ратифікацію Угоди про асоціацію з Україною.

Для завершення процедури ратифікації ще має проголосувати верхня палата парламенту (Сенат), після чого ратифікаційні грамоти передаються на підпис королю і надсилаються в Брюссель.

Верхня палата голосуватиме після парламентських виборів у Нідерландах, які відбудуться 15 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.