Ле Пен не з'явилася на допит у поліції

П'ятниця, 24 лютого 2017, 12:38

Лідер ультраправого "Національного фронту" Марін Ле Пен відмовилася прийти на допит у поліцію у справі про незаконно виплачені кошти своїм помічникам.

Про це повідомляє BFM TV.

Адвокат Ле Пен підтвердив інформацію, що вона відмовилася прийти на допит у поліцію в середу, 22 лютого.

За словами адвоката, Ле Пен погодиться прийти "на усі можливі виклики для допиту після виборів". Проте він відмовився уточнити, які саме вибори мав на увазі - президентські чи парламентські.

Як відомо, 20 лютого у штаб-квартирі французької ультраправої партії "Національний фронт" у місті Нантер під Парижем пройшов обшук у справі фіктивного працевлаштування помічників голови партії Марін Ле Пен у Європарламенті.

Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) встановило, що голова партійного кабінету Ле Пен Катрін Грізе і охоронець Тьєрі Леж’е були фіктивно найняті в якості помічників європарламентаря.

Після цього французька поліція взяла під варту охоронця і голову передвиборчого штабу кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен у справі про нецільове використання коштів ЄС.

Нагадаємо, в Європарламенті вважають, що Марін Ле Пен надміру винагороджувала працю двох своїх помічників коштом європейських платників податків, та вимагають повернути майже 300 тисяч євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.