Ле Пен не хоче повертати Європарламенту 340 тисяч євро, їх вирахують із зарплати

Вівторок, 31 січня 2017, 17:08

Лідер ультраправої партії "Національний фронт" та кандидат у президенти Франції Марін Ле Пен втрачатиме щомісяця зі своє зарплати у Європарламенті 7 тисяч євро починаючи з 1 лютого 2017 року, оскільки відмовляється повернути майже 300 тисяч євро, незаконно виплачених своїм помічникам.

Про це повідомляє Reuters.

Ле Пен заявила, що не буде "піддаватися переслідуванням", повертаючи гроші назад.

"У своїй заяві вона назвала таку вимогу "одностороннім рішенням політичних супротивників... без доказів та без рішення суду", куди вона вже звернулася", - повідомляє агентство.

Повідомляється, що у ЄС дали Ле Пен час до опівночі 31 січня, щоб повернути гроші.

Нагадаємо, у Європарламенті вимагають від лідера ультраправої партії "Національний фронт" і кандидата у президенти Франції Марін Ле Пен повернути 340 тисяч євро "надміру виплачених" заробітних плат її помічників.

У Європарламенті вважають, що Марін Ле Пен надміру винагороджувала працю двох своїх помічників коштом європейських платників податків. При цьому насправді її помічники працювали на "Національний фронт", а в коридорах Європарламенту їх бачили вкрай рідко. Регламент ЄП не дозволяє помічникам суміщати роботу на місцях і в Європарламенті.

Якщо Ле Пен не відшкодує Європарламенту кошти до кінця січня, то Європарламент зробить це сам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.