НАТО заявляє про посилення російської пропаганди і дезінформації

Неділя, 12 лютого 2017, 11:49

НАТО звинувачує Росію в ескалації кампанії дезінформації, починаючи з 2014 року, коли відбулася незаконна анексія Криму.

Про це повідомляє Reuters.

"НАТО має справу зі значним зростанням російської пропаганди і дезінформації після незаконної анексія Криму Росією в 2014 році", - повідомила прес-секретар НАТО Оана Лунгеску.

Російські веб-сайти, такі як Sputnik та Russia Todayі розміщають неправдиву інформацію.

Серед старших посадові осіб НАТО і Європейського Союзу зростає занепокоєння з приводу здатності Росії використовувати телебачення і Інтернет для розповсюдження фейкових новин.

В якості одного з останніх прикладів Лунгеску назвала публікацію російським сайтом life.ru змонтованого аудіозаписи голосу генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга і російського пранкера, що зображав президента України Петра Порошенка, який нібито спілкувався з ним по телефону.

"Цього дзвінка ніколи не було, і це був очевидний випадок дезінформації", - підкреслила вона.

Лунгеску навела ще один приклад дезінформації: в липні 2016 року Sputnik, RT і інші російські сайти опублікували репортажі про пожежу на базі НАТО в Ізмірі, назвавши це саботажем після спроби держперевороту в Туреччині.

"Ми зв'язалися з Sputnik, RT і іншими, щоб внести правки в цю інформацію, оскільки пожежа виникла в лісі, на певній відстані від бази, і не мала до неї жодного відношення", - говорить Лунгеску.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.