Майже дві третини літаків ВМФ США не можуть літати – ЗМІ

Понеділок, 6 лютого 2017, 15:42

Майже дві третини ударних винищувачів флоту США не можуть літати тому, що вони перебувають на ремонті або просто очікують на запчастини.

Про це повідомляє видання DefenseNews.

"В цілому, більше половини літаків флоту літаки не літають, бо бракує коштів на їх ремонт", – йдеться у повідомленні видання.

На ремонті перебувають дві третини літаків F/A-18 Hornet і Super Hornet, що становлять основну ударну частину авіаносних груп США. 

За інформацією видання загалом "капітальний ремонт значної частини техніки ВМФ був скасований або відкладений" саме через брак коштів.

Така ситуація на американському флоті склалася внаслідок кількарічного скорочення бюджетного фінансування оборонних витрат, яке проводилося адміністрацією Обами та Конгресом, що призвело до "хронічної нездатності законодавців забезпечити безперебійне надходження коштів для збройних сил в цілому".

"Через скорочення бюджетних надходжень керівництво ВМФ пішло на скорочення витрат технічне обслуговування та тренувальних  бюджетів, аби не гальмувати фінансування будівництва нових кораблів", – відзначає видання.

Нагадаємо, військово-морський флот США має намір повернутися на базу в Ісландії, яка використовувалася за часів "холодної" війни для  полювання на російські підводні човни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.