Трампу не дозволять виступити в парламенті під час візиту в Британію – спікер

Понеділок, 6 лютого 2017, 20:55

Президенту США Дональду Трампу не дозволять зробити звернення до британського парламенту під час його державного візиту до Сполученого Королівства.

Про це заявив спікер Палати громад Джон Берков, повідомляє The Independent.

Він заявив, що "рішуче проти" такої ідеї і виступ у Палаті громад для Дональда Трампа є не "автоматичним правом, а честю, яку треба заслужити".

За словами спікера, Палата громад завжди була в опозиції до "расизму, сексизму і висловлювала підтримку рівності перед законом і незалежної судової системи".

"До запровадження заборони на в’їзд мігрантів я особисто був рішучим противником ідеї виступу президента Трампа у Вестмінстері. Після запровадження заборони я став ще більшим противником цієї ідеї" - заявив Берков.

Раніше повідомлялося, що британський уряд не скасує державний візит до країни президента США Дональда Трампа, оскільки такий крок "перекреслить" усі домовленості, досягнуті британським прем'єр-міністром Терезою Мей під час її візиту до США.

Нагадаємо, депутати парламенту Великої Британії 20 лютого проведуть дебати щодо того, чи надавати дозвіл на державний візит до країни президенту США Дональду Трампу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.