У Шотландії збільшилася кількість прихильників незалежності - опитування

Середа, 8 лютого 2017, 15:03

Незалежність Шотландії від Британії на тлі Brexit підтримує все більше громадян цієї країни.

Про це з посиланням на дані опитування BMG для газети Herald, повідомляє AFP.

Результати опитування свідчать, що підтримка незалежності Шотландії від Британії сягнула 49% без урахування тих виборців, що вагаються, тоді як 51% шотландців готові проголосувати за те, аби залишитися у складі Сполученого Королівства.

Таким чином, порівняно із опитуванням, проведеним у грудні минулого року, кількість прихильників незалежності Шотландії зросла на три пункти.

Агенція відзначає, що опитування було проведено після того, як прем'єр-міністр Тереза Мей підтвердила свій намір вивести Велику Британію з Європейського єдиного ринку.

Як відомо, на референдумі в 2014 році 55% шотландців проголосували проти незалежності Шотландії. Пізніше, 20 місяців потому, 62% шотландців проголосував за те, щоб залишитися в Європейському Союзі.

Опитування було проведене серед 1 067 дорослих громадян, яким запропонували дати відповідь на питання: повинна Шотландія бути незалежною країною?" з них 43% відсотків кажуть "так" і 45% кажуть "ні". Решта не змогли відповісти або не захотіли говорити.

Однак дослідження показало, що 56% шотландців не хочуть ще одного референдуму про незалежність до завершення переговорів при вихід Великої Британії, який очікується в 2019 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.