В Офісі НАТО в Україні прокоментували ідею референдуму про вступ до альянсу

Четвер, 9 лютого 2017, 13:21

Рішення України про подання заяви на членство в НАТО варто розглядати після модернізації її сектора безпеки і оборонної галузі.

У такий спосіб директор Офісу зв'язку НАТО в Україні Олександр Вінніков прокоментував заяву президента Петра Порошенка про готовність провести референдум щодо членства України в НАТО, передає Укрінформ.

"Президент Порошенко поставив мету впровадження стандартів і принципів НАТО до 2020 року. Ми вважаємо, це амбітне завдання, і ми тут, щоб допомогти Україні здійснити процес реформування. Я думаю, це питання має бути пріоритетним для України. Пізніше Україна визначить, чи подаватиме заявку на членство в НАТО", - сказав Вінніков.

За його словами, Україна зробила дуже багато у сфері реформ за останні два-три роки.

"За цей період держава втілила більше реформ, ніж за увесь період незалежності. Треба враховувати, наскільки складно проводити реформи, коли в країні йде конфлікт, і ми повністю усвідомлюємо це. Водночас ми вважаємо, що велика кількість кроків ще має бути здійснена в процесі реформування. Особливо що стосується безпеки і оборони. З цих питань перед Україною стоїть ще безліч перешкод, але я думаю, що вони будуть подолані. Ми тут, щоб допомогти вам зробити це разом", - підкреслив він.

Як відомо, на початку лютого Петро Порошенко заявив, що має намір провести в країні референдум, на який буде винесено питання про вступ в НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.