Греція наполягає на необхідності виконання Мінських угод - Ципрас

Четвер, 9 лютого 2017, 13:26

Греція підтримує дипломатичні зусилля з вирішення конфлікту на сході України і вважає Мінські угоди найкращим вирішенням ситуації.

Про це заявив прем’єр-міністр Греції Алексіс Ципрас на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Києві.

"Необхідно прагнути до виконання Мінських угод. Позицією грецької сторони є вимога дотримання Мінських домовленостей. Ми вважаємо, що потрібно створювати тристоронні робочі групи. Греція бере безпосередню участь у врегулюванні цього питання, оскільки в місії спостерігачів ОБСЄ працює значна кількість грецьких громадян", - сказав Ципрас.

"Грецію як європейську країну, як активного члена ОБСЄ, Чорноморського співробітництва, не може не турбувати те, що відбувається в причорноморському регіоні. Це безпека Європи, до того ж там проживає значна грецька меншина", - додав прем’єр.

Нагадаємо, міністр закордонних справ ФРН Зігмар Габріель хоче організувати найближчим часом зустрічі чотирьох міністрів закордонних справ, щоб дати новий поштовх у виконанні Мінських домовленостей про перемир'я на Донбасі.

ЄС висловив сподівання на припинення бойових дій на сході України і початок ефективного мирного процесу. В Євросоюзі також заявили, що і далі підтримують роботу в Нормандському форматі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.