ООН закликає Туреччину розслідувати вбивства та руйнування на курдських територіях

П'ятниця, 10 березня 2017, 14:20

Офіс ООН з прав людини закликає уряд Туреччини розслідувати сотні незаконних убивств і знищення близько 1800 будинків в ході операцій сил безпеки країни протягом 18 місяців на курдських територіях.

Про це йдеться у новій доповіді ООН, повідомляє The Associated Press.

Доповідь ООН базується на конфіденційних та публічних даних, супутникових знімках та інших джерелах, оскільки експертам ООН не вдалося отримати доступ до здебільшого етнічних курдських районів.

Доповідь, опублікована в п'ятницю, 10 березня, орієнтується на порушення прав людини в період з липня 2015 року по грудень 2016 року, коли щонайменше 335 тисяч осіб були переселені в ході перевірок сил безпеки.

Правозахисники заявляють, що уряд Туреччини наголошує на тому, що саме Робітнича партія Курдистану, яку Анкара вважає терористичною організацією, атакувала турецькі сили безпеки, під час чого було вбито та поранено військових.

Крім того, за словами правозахисників, Туреччина зіткнулася з новими викликами після невдалої спроби перевороту в липні.

У доповіді наводяться повідомлення про випадки тортур, насильницьких зникнень, підбурювання до ненависті та насильства щодо жінок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.