Туреччина застерігає США щодо участі курдів у боротьбі за звільнення Ракки

Четвер, 9 березня 2017, 15:50

Прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим застерігає, що США ризикують серйозно погіршити відносини з союзником по НАТО Туреччиною, якщо курдські сили будуть включені в операцію зі звільнення Ракки.

Про це повідомляє The Associated Press.

За даними видання, Туреччина та США ведуть запеклу суперечку щодо планів США зі звільнення Ракки, оскільки Туреччина наполягає на тому, що курдські сили не повинні брати участь у цій військовій операції.

"Якщо США надають перевагу терористичним організаціям, а не Туреччині у боротьбі з ІДІЛ, то це їх власне рішення, але це не те, на що ми даємо згоду", - заявив Йилдирим.

"Офіційні особи США заявили, що Туреччині, війська якої знаходяться в Сирії та допомагають іншим бійцям сирійської опозиції, досі не вдалося показати, що у неї достатньо сил звільнити Ракку, найбільший оплот ІДІЛ", - зазначає агентство.

Нагадаємо, Сполучені Штати направили артилерійську батарею морської піхоти у Сирію, щоб допомогти розгромити "Ісламську державу" у місті Ракка, яке вважається сирійською столицею ІДІЛ.

Раніше повідомлялося, що курдські війська, яких підтримують США, розпочали на півночі Сирії новий наступ з метою відбити міста та села навколо міста Ракка, яке контролюється ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.