В ЄС назвали протиправними "націоналізацію" та введення валюти РФ в ОРДЛО

П'ятниця, 10 березня 2017, 19:44

У Євросоюзі заявили, що рішення ватажків в "ДНР/ЛНР" про так звану "націоналізацію" підприємств та використання російської валюти на непідконтрольних уряду Україні територіях є протиправними та не відповідають Мінським домовленостям.

Про це заявила речник Єврокомісії Майя Косьянчич, повідомляє Укрінформ.

"Так звані адміністративні заходи, зокрема, як повідомляється, захоплення компаній у Донецьку або уведення іншої, ніж українська гривня, валюти, у Луганську, не відповідають Мінським домовленостям, є юридично недійсними та лише призводять до посилення напруженості", - заявили в ЄС.

Відзначається також, що такі рішення є безпідставними, призводять до подальшої ізоляції жителів на непідконтрольних уряду територіях України.

У ЄС зазначили, що ситуація із втратою телефонного зв’язку через захоплення компаній, а також блокада залізничного сполученнями між підконтрольним уряду та непідконтрольними територіями, повинна бути вирішена якнайшвидше.

У коментарі наголошується, що "Росія повинна у повному обсязі виконати свої зобов’язання та вплинути на так звані народні республіки у Донецькій і Луганській областях".

Євросоюз також відзначає, що підписаний 18 лютого президентом РФ указ про визнання деяких документів, виданих в "народних республіках" у Донецькій і Луганській областях України, також не відповідає духу Мінських домовленостей.

"ЄС залишається непохитним у своїй підтримці суверенітету, територіальної цілісності та єдності України, а також щодо повної імплементації Мінських домовленостей", - запевнила Косьянчич.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.