Ердоган закликає ввести санкції проти Нідерландів

Неділя, 12 березня 2017, 17:51

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган закликає міжнародні організації ввести санкції проти Нідерландів після того, як турецького міністра у справах сім'ї було вислано з країни, а главу МЗС взагалі не пустили у країну.

Про це повідомляє The Associated Press.

За даними агентства, в неділю на агітаційному мітингу з підтримки референдуму про розширення президентських повноважень, Ердоган закликав міжнародні організації до введення санкцій щодо Нідерландів.

Ердоган також ще раз заявив, що Нідерланди "заплатять" за свої дії, додавши, що до тих пір не буде ніякого примирення з цією країною, союзником по НАТО.

Раніше повідомлялося, що президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пригрозив, що Нідерланди "заплатять" за видворення міністра і за те, що не пустили главу МЗС для проведення запланованих мітингів.

Як відомо, у суботу влада Нідерландів вирішила вислати турецького міністра у справах сім'ї Фатму Бетуль Саян Каю, так як її візит загрожував громадській безпеці на тлі загострення голландсько-турецьких відносин.

Також в суботу Нідерланди заборонили чартерний рейс глави МЗС Туреччини, який мав намір провести агітацію для турків, що живуть у Роттердамі, напередодні конституційного референдума.

Після цього президент Туреччини Ердоган обізвав уряд Нідерландів "фашистським".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.