Європа "різних швидкостей" знищить ЄС – Качинський

Понеділок, 13 березня 2017, 14:25

Концепція ЄС "різних швидкостей" здатна знищити Євросоюз.

Про це заявив лідер керівної партії Польщі Ярослав Качинський, повідомляє Rzeczpospolita.

За словами одного з провідних польських політиків, Польща стала державою, яка має мужність "протистояти цій фатальній концепції, спрямованій проти держав, прихильних до концепції спільної Європи".

Качинський додав, що на тлі суперечки про переобрання Дональда Туска главою Європейської ради, відбувалася також суперечка про Європу "двох швидкостей".

"Польща дала жорстку відсіч (концепції різних швидкостей. – Ред.) – я хочу подякувати прем'єр-міністр Шидло за її рішучість і мужність. Можна сказати, вона опинилася в авангарді тих, для кого Європа "двох швидкостей" неприйнятна. Польща стала державою, яка має здатність, має мужність, аби протистояти цій фатальній концепції, що розбиває ЄС та спрямована проти держав Євросоюзу, які виступають за концепцію спільної Європи", – підкреслив лідер ПіС.

"Ми повинні сьогодні боротися за те, щоб така концепція, яка, по суті, означає кінець Євросоюзу в сучасному сенсі цього слова, не була реалізована", – наголосив Качинський.

Раніше повідомлялося, що лідери найбільших економік континентальної Європи схвалили концепцію багатошвидкісної Європи, в якій деякі країни могли б поглиблювати інтеграцію швидше, ніж інші.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: