Британський лорд-консерватор заявив, що вважає Крим російським

Понеділок, 13 березня 2017, 18:52

Член Палати лордів британського парламенту від Консервативної партії Річард Белф вважає, що Росія виконала бажання жителів Криму, повернувши півострів собі.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Известия".

"Я вважаю, що Крим — це історична частина Росії. Я був в Україні декілька разів, був у Криму 8-9 років тому, коли він ще був частиною України. Мене вже тоді вразила величезна кількість людей, включаючи представників керівництва, які вважали Крим частиною Російської Федерації" - розповів Белф.

"Вже майже десять років тому жителі півострова говорили, що хочуть бути в складі російської держави. Через деякий час Москва здійснила це бажання і повернула назад Крим" - заявив британський лорд.

Слід зазначити, що така позиція Річарда Белфа не співпадає з офіційною позицією правлячої Консервативної партії, яка послідовно не визнає анексію Криму, і лорд висловив сумнів, що в найближчі роки політика Британії щодо невизнання анексії півострова може змінитися.

"Мені здається, у цьому питанні в найближчі кілька років Британія буде дотримуватися політики ЄС. Визнати Крим було б дуже дружнім рішенням, однак необхідно дивитися ще й на інтереси своєї країни. Поки про це говорити зарано", - сказав він.

В письмовому коментарі українським журналістам після публікації даного інтерв’ю лорд підтвердив, що дійсно вважає Крим російським, а повідомлення російських ЗМІ не є фейком.

Варто зазначити, що Річард Белф відомий у Британії зокрема через епізод кар'єри зі зміною партійності. У 2002 році лорд Белф, який тоді був членом Європарламенту, став першим з 1977 року політиком, що перейшов з Лейбористської до Консервативної партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.