Понад 40% українців проголосували б за вступ до НАТО, 32% - проти

Середа, 15 березня 2017, 12:49

В Україні частка прихильників вступу до НАТО дещо переважає над часткою противників: якби референдум із питання, чи вступати Україні до НАТО, відбувався у лютому 2017 року, то 41% українців проголосували б за вступ України до НАТО.

Про це йдеться у результатах соцопитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології.

Крім того, решта 27% опитаних не визначилися, або не стали би брати участь у такому референдумі.

Тож, якби референдум щодо вступу України до НАТО проводився у лютому 2017 року, і у голосуванні взяли участь усі ті, хто визначився зі своїм вибором, явка становила би близько 73%, а голоси учасників розділилися б таким чином: 57% - за вступ України до НАТО, 43% - проти.

Повідомляється, що частка готових проголосувати за вступ України до НАТО за минулі два роки практично не змінилася: 40% у травні 2015 р., 39% у вересні 2016 р. і 41% у лютому 2017 р.

Згідно з опитуванням, ідею вступу України до НАТО, як і раніше, підтримують переважно мешканці західних і центральних областей.

На півдні і на сході країни більшість налаштована проти вступу України до НАТО. 

Зазначимо, що опитування з 10 по 19 лютого 2017 рокупроведено у 110 населених пунктах в усіх областях України, окрім Автономної Республіки Крим та тимчасово окупованої частини Донецької та Луганської областей.

Нагадаємо, згідно з опитуванням  Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва, проведеного спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, якби у грудні минулого року відбувся референдум щодо вступу України до НАТО, у ньому б взяли участь 62% населення, серед яких 71% проголосували б "за", 23% – "проти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.