За вступ до ЄС на референдумі готові проголосувати 60% українців – опитування

Середа, 14 грудня 2016, 12:48

За вступ України до Європейського Союзу у разі проведення референдуму з цього питання найближчим часом готові проголосувати 60,7% громадян України.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на дані соціологічного дослідження "Суспільно-політична ситуація в Україні", проведеного Центром соціальних та маркетингових досліджень "Социс" та Соціологічною групою "Рейтинг".

При цьому 23,8% респондентів проголосували би проти членства України в ЄС, а 9,2% не пішли б на такий референдум, ще 6,3% не змогли відповісти на це запитання.

Опитування також показало, що результати референдуму щодо вступу України до НАТО, у разі його проведення найближчим часом, мали б наступні результати: 47,2% проголосували б за приєднання, 33,6% - проти, 11% не взяли б участі у ньому, а ще 8,3% не змогли визначитися.

Повідомляється, що соціологічне дослідження "Суспільно-політична ситуація в Україні" було проведено 24 листопада - 2 грудня.

Було опитано 4 тис. респондентів віком від 18 років в усіх регіонах України (без врахування населення АР Крим та непідконтрольних районів Донецької та Луганської областей). Статистична похибка вибірки - не більше 1,5%.

Нагадаємо, що опитування КМІС, проведене у листопаді, показало, що приблизно 46% українців хочуть вступу України до ЄС, тоді як 30% налаштовані як проти ЄС, так і проти Митного союзу та вважають, що Україна має йти незалежним шляхом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.