США планують відправити у Сирію ще 1000 військових - ЗМІ

П'ятниця, 17 березня 2017, 08:12

Американські військові розробили попередні плани, згідно з якими буде розгорнуто до 1000 військовослужбовців в північних районах Сирії в найближчі тижні, що таким чином розширить присутність США в країні напередодні наступу на Ракку.

Про це заявив представник Міністерства оборони США, знайомий з цим питанням, повідомляє The Washingtonpost.

Розгортання ще 1000 військових, за умови схвалення міністром оборони США Джимом Меттісом і президентом США Дональдом Trump, потенційно подвоїть кількість сил США в Сирії.

На думку видання, це збільшить потенціал для прямої бойової участі США в конфлікті, який "характеризується плутаниною і конкуруючими пріоритетами серед різнорідних сил".

Раніше повідомлялося, що Трамп, який звинуватив колишнього президента США Барака Обаму у "слабкості" щодо ситуації в Сирії, дав Пентагону 30 днів, щоб підготувати новий план протидії ІДІЛ, а Меттіс представив широкий план в Білий дім в кінці лютого.

Нагадаємо, США розраховують на розширення і продовження своєї військової присутності в Сирії для прискорення боротьби проти "Ісламської держави".

До недавнього часу військова присутність США в Сирії складалася з бійців сил спеціальних операцій, які тренували місцевих військових і підтримували сирійські війська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.