Туреччина звинуватила Німеччину у підтримці організації Гюлена

Неділя, 19 березня 2017, 17:48

Туреччина звинуватила Німеччину в підтримці мережі мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує у спробі державного перевороту минулого року.

Про це повідомляє Reuters.

Нагадаємо, напередодні голова федеральної розвідувальної служби Німеччини (BND) Бруно Каль заявив, що турецька сторона не змогла переконати його в тому, що за спробою перевороту в Туреччині стоїть мусульманський проповідник Фетхуллах Гюлен.

За його словами, попри зусилля Туреччини на різних рівнях переконати Німеччину у винуватості Гюлена, докази непереконливі.

Після цього прес-секретар президента Туреччини Таїпа Ердогана Ібрагім Калін заявив, що коментарі Каля є підтвердженням того, що Німеччина підтримує мережу Гюлена, яку Анкара називає "Гюленівською терористичною організацією" або "FETO".

"Це спроба знецінити всю інформацію, яку ми надали їм щодо FETO. Це знак їхньої підтримки FETO", - заявив Ібрагім Калин.

"Чому вони захищають їх? Тому що, це корисні інструменти для Німеччини, щоб використовувати їх проти Туреччини", - додав він.

Повідомляється, що на даний момент не було коментарів від Німеччини щодо заяв прес-секретаря президента Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.