Фіндопомога від ЄС на 600 млн євро надійде після траншу від МВФ – Порошенко

Вівторок, 21 березня 2017, 09:28

Кошти макрофінансової допомоги від Європейського Союзу на 600 млн євро надійдуть в Україну після перерахування траншу $1 млрд кредиту від Міжнародного валютного фонду.

Про це під час засідання Ради регіонального розвитку заявив президент України Петро Порошенко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це не просто $1 млрд (транш від МВФ. – Ред.), що країні потрібен як повітря. Пов'язана з цим макрофінансова допомога Європейського Союзу, де ми також виконали всі критерії, яка надійде відразу після отримання коштів Міжнародного валютного фонду на рахунки Національного банку, і це – 600 млн євро додаткових коштів", – наголосив він.

Варто зауважити, що заява Порошенка наразі не має документального підтвердження.

Рішення Єврокомісії про виділення траншу макрофінансової допомоги вже схвалене, і в ньому відсутня умова про отримання грошей МВФ перед тим, як надійдуть кошти від ЄС.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейська комісія схвалила виділення другого траншу макрофінансової допомоги для України в розмірі 600 млн євро.

Пізніше віце-президент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс наголосив, що рішення Європейської комісії про надання Україні другого траншу макрофінансової допомоги затверджене остаточно, навіть попри невирішене питання із скасуванням заборони на експорт лісу-кругляка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.