Авіакомпаніям Британії сказали переїхати в ЄС після Brexit для збереження маршрутів – ЗМІ

Середа, 22 березня 2017, 13:14

Керівники Євросоюзу попередили британських авіаперевізників, включаючи easyJet, Ryanair і British аirways, що вони повинні будуть перенести свої штаб-квартири і продати акції громадян ЄС, якщо вони хочуть продовжувати літати на маршрутах в континентальній Європі після виходу Британії з ЄС.

Про це пише The Guardian.

За даними видання, керівникам великих перевізників під час особистих зустрічей з чиновниками нагадали, що якщо вони хочуть продовжувати працювати на маршрутах по всьому континенту, приміром літати з Мілана до Парижа, вони повинні мати базу на території ЄС і більшість їхнього капіталу в акціях має належати власникам у ЄС.

Не виключено, що перевізники проведуть певну реструктуризацію, яка матиме економічні наслідки для Британії, включаючи втрату робочих місць.

З іншого боку, жорстка лінія з боку ЄС може підштовхнути Британію до відповідних змін національних правил. Не виключено, що авіакомпанії зможуть створити британські дочірні компанії.

Можливість працювати на маршрутах в ЄС для таких компаній як easyJet становить важливу частину їхньої бізнес-моделі, і тому не виключено, що вони погодяться інвестувати за межами Британії, щоб зберегти частку ринку.

На сьогодні 84% акцій easyJet належать власникам з ЄС, проте після Brexit ця частка знизиться до 49%. 

60% капіталу зареєстрованої у Дубліні компанії Ryanair поки належить громадянам ЄС, але після виходу Британії частка зменшиться до 40%.

Деякі авіакомпанії вже почали шукати альтернативні штаби, і вивчають, як вони можуть гарантувати, що більшість їхніх активів буде належати власникам з ЄС. Інші поки що сподіваються, що Єврокомісія буде гнучкою щодо правил поточної авіаційної угоди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.