Меркель виступила проти будівництва нових ізраїльських поселень у Палестині

П'ятниця, 24 березня 2017, 15:13

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що стурбована будівництвом Ізраїлем поселень на окупованому Західному березі.

Про це повідомляє Reuters.

За словами Меркель, будівництво нових поселень загрожує процесу досягнення компромісного рішення про співіснування Ізраїлю та Палестини.

"Як і раніше, я не бачу жодної розумної альтернативи досягненню основної мети, а саме співіснування двох держав", – сказала Меркель журналістам перед початком переговорів з палестинським президентом Махмудом Аббасом в Берліні.

Канцлер Німеччини наголосила, що будівництво нових поселень  є "перешкодою на шляху до врегулювання конфлікту".

"Я дуже стурбована подіями на Західному березі, які ведуть до підриву процесу вирішення питання мирного співіснування двох держав", – сказала Меркель.

Як відомо, в грудні 2016 року РБ ООН більшістю голосів схвалила проект резолюції з вимогою до Ізраїлю зупинити будівництво поселень на окупованих палестинських територіях.

З 15 членів Ради Безпеки ООН 14, включно з Україною, проголосували за резолюцію і тільки США утрималися, але при цьому не скористалися своїм правом вето.

Після цього прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу наказав Міністерству закордонних справ згорнути майже всю дипломатичну роботу з 12 державами, які голосували за резолюцію Радбезу ООН, яка закликала Ізраїль припинити будівництво поселень на палестинських територіях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.