Мей вимагає більш активних дій проти мови ворожнечі у соцмережах

П'ятниця, 24 березня 2017, 15:55

Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей хоче, щоб власники соціальних мереж зробили більше для запобігання поширення екстремістських матеріалів в інтернеті.

Про це повідомив прес-секретар британського прем'єра, повідомляє Reuters.

"Боротьба проти тероризму та мови ворожнечі повинна бути спільною", - сказав прес-секретар. "Уряд і спецслужби роблять все, що вони можуть, і зрозуміло, що компанії соціальних мереж можуть та повинні зробити більше", - додав він.

"Ми не хочемо, щоб такий (екстремістський - Ред.) матеріал з'являвся у першу чергу, а коли таке з'являється, то ми хочемо, щоб це було видалено як можна швидше. М'яч зараз на їхній стороні (компаній - Ред.), подивимося, як вони відреагують", - сказав він.

Нагадаємо, 22 березня у Лондоні в районі Вестмінстерському мосту, біля парламенту Британії, відбулася перестрілка.

За даними очевидців, напад біля парламенту почався на Вестмінстерському мосту, коли автомобіль спочатку врізався в парапет, зачепивши пішоходів, та поїхав далі до парламенту, де врізався в огорожу.

Поліцейські застрелили чоловіка, який вискочив з автомобіля і напав на них з ножем.

За останніми даними, внаслідок теракту біля будівлі парламенту в Лондоні загинули 4 осіб, щонайменше 50 отримали поранення.

Згодом прем'єр-міністр Британії Тереза Мей повідомила, що нападник народився у Британії та раніше був відомий військовій розвідці MI5.

За інформацією британських ЗМІ, виконавець теракту в Лондоні Халід Масуд, який працював старшим викладачем англійської мови у коледжі в Лутоні, міг радикалізуватися у Саудівській Аравії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.