Країни ГУАМ підписали протокол щодо створення ЗВТ

Понеділок, 27 березня 2017, 12:09

У рамках саміту ГУАМ, уряди Грузії, України, Азербайджану та Молдови підписали протоколи щодо створення ЗВТ та взаємного визнання результатів митних процедур.

Про це повідомляється на сайті Урядового порталу.

Уряди Грузії, України, Азербайджану та Республіки Молдова підписали протокол про затвердження порядку створення та діяльності робочого органу, що координує дії договірних сторін Угоди про створення Зони вільної торгівлі між державами - учасниками ГУАМ від 20 липня 2002 року. 

Окрім того, було підписано протокол між митними адміністраціями держав – членів ГУАМ про взаємне визнання окремих результатів митних процедур щодо товарів та транспортних засобів, які переміщуються через державні кордони країн-членів ГУАМ.

Підписання документів відбулося у присутності прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана, прем’єр-міністра Грузії Георгія Квірікашвілі, прем’єр-міністра Республіки Молдова Павла Філіпа та віце-прем’єр-міністра Азербайджанської Республіки Ісмета Дурсун огли Абасова.

"Важливо, що ми сьогодні підписали низку документів, які дозволять нам вже у 2017 році повноцінно запровадити зону вільної торгівлі у рамках наших держав. Це сприятливо позначиться на розвитку наших національних економік, поглибить наше співробітництво", - підкреслив Гройсман.

Гройсман також зазначив, що протокол між митними адміністраціями держав – членів ГУАМ про взаємне визнання окремих результатів митних процедур щодо товарів та транспортних засобів, які переміщуються через державні кордони країн-членів ГУАМ, дозволить спростити митні процедури для забезпечення високої якості запровадження зони вільної торгівлі між державами.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман розраховує на запуск повноцінної зони вільної торгівлі між країнами ГУАМ (Грузія-Україна-Азербайджан-Молдова) в 2017 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.