Голова Бундестагу звинуватив Ердогана в "підриві демократії"

Вівторок, 28 березня 2017, 07:43

Після того, як на території Німеччини було започатковано проведення референдуму щодо конституційної реформи в Туреччині, голова Бундестагу Норберт Ламмерт звинуватив офіційну Анкару в путчі проти демократії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На думку Ламмерта, те, що мають намір зробити президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган і уряд країни, - це "перетворення безсумнівно крихкого, але демократичного порядку в авторитарну систему".

Після невдалого путчу в Туреччині, Ердоган систематично ламає політичну систему країни, що "підриває конституційний лад". "Друга спроба путчу загрожує стати успішною", - вважає Ламмерт.

Він також розкритикував "як визначну, так і незрозумілу згоду парламенту на позбавлення себе влади". Це "безпрецедентна подія новітньої історії", вважає голова Бундестагу.

Оголошений Ердоганом ще один референдум, на якому може бути підняте питання про подальші переговори щодо вступу Туреччини в ЄС, здається Ламмерту "несуттєвим". Впровадження конституційної реформи вже буде позначати "демонстративне відвернення від європейської цивілізації".

Голосування в Німеччині почалося 27 березня і триватиме до 9 квітня. У самій Туреччині референдум пройде 16 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.