Теракт у Лондоні: "шокована" дружина нападника висловила співчуття сім'ям загиблих

Вівторок, 28 березня 2017, 10:41

Дружина чоловіка, який минулого тижня вбив чотири людини поблизу британського парламенту, засудила напад та заявила, що вона "засмучена і шокована".

Про це повідомляє The Associated Press.

У заяві, поширеній лондонською поліцією у вівторок, 28 березня, йдеться, що дружина Халіда Масуда - Рохі Хайдара повідомила: "Я висловлюю співчуття сім'ям загиблих, які померли, та бажаю якнайшвидшого одужання всім постраждалим".

"Я хочу попросити конфіденційності для нашої родини, особливо для дітей, в цей непростий час", - заявила вона.

Нагадаємо, британська поліція не знайшла жодних доказів, що нападник Халід Масуд був пов'язаний з бойовиками "Ісламської держави" чи "Аль-Каїди".

Британські ЗМІ також повідомляли, що виконавець теракту в Лондоні Халід Масуд працював старшим викладачем англійської мови у коледжі  в Лутоні та радикалізувався у Саудівській Аравії, проте йому вдалося уникнути нагляду британської контррозвідки MI5.

Раніше повідомлялося, що 22 березня у Лондоні в районі Вестмінстерського мосту, біля парламенту Британії, відбулася перестрілка.

За даними очевидців, напад біля парламенту почався на Вестмінстерському мосту, коли автомобіль спочатку врізався в парапет, зачепивши пішоходів, поїхав далі до парламенту, де врізався в огорожу.

Поліцейські застрелили чоловіка, який вискочив з автомобіля і напав на них з ножем.

Внаслідок нападу загинули 4 особи, ще понад 50 отримали поранення. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.