Меркель: наше завдання пом'якшити вплив Brexit на громадян ЄС у Британії

Середа, 29 березня 2017, 17:36

Німеччина під час переговорів про вихід Британії з ЄС буде прагнути до того, щоб мінімізувати вплив на повсякденне життя громадян союзу, які проживають у Британії.

Про це заявила канцлер ФРН Ангела Меркель, повідомляє Reuters.

Меркель підкреслила, що вона сподівається, що Британія і ЄС залишаться близькими партнерами, зазначивши, що перспектива виходу Британії з ЄС змусила багатьох в Європі турбуватися про своє особисте майбутнє.

"Це важлива подія, особливо для багатьох німців і європейських громадян у Великій Британії. Таким чином, німецький уряд буде інтенсивно працювати, щоб переконатися, що Brexit якомога менше позначається на повсякденному житті цих людей", - сказала вона.

Нагадаємо, президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Протягом 48 годин після прочитання листа Дональд Туск надішле лідерам решти 27 держав-членів проект з основними принципами переговорів.

Сьогодні президент Європейської ради Дональд Туск заявив, що день початку Brexit не є щасливим ані для ЄС, ані для частини Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.