Росія відхилила рекомендації ЄСПЛ з боротьби з тортурами в поліції

П'ятниця, 3 березня 2017, 19:10

Уряд Росії не збирається вживати заходів для боротьби з тортурами у відділах поліції, як того вимагає Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ).

Про це пише російський РБК.

Видання відзначає, що про таке рішення російської влади йдеться у відповіді РФ на скаргу до ЄСПЛ від громадянки Росії з Санкт-Петербурга Тетяни Шмельової, син якої, Денис Виржиковський, в 2010 році був побитий до смерті в поліцейській ділянці.

Видання нагадує, що 7 вересня минулого року Страсбург звернувся до російському уряду з пропозицією по скарзі Шмельової, запропонувавши піти з нею на мирову угоду й ухвалити системні заходи проти насильства в поліції.

"Повідомляємо вам, що російський уряд не вживе заходів щодо дружнього врегулювання", – йдеться у документі за підписом заступника міністра юстиції, уповноваженого Росії при ЄСПЛ Георгія Матюшкіна, копія якого опинилася у розпорядженні РБК.

Видання також відзначає, що при цьому Росія визнає порушення прав Виржиковського на життя і людяне поводження.

"Порушення статей 2 і 3 (Європейської конвенції про захист прав людини  ред.) мало місце в даному випадку", – сказано в позиції Росії по скарзі Шмельової. 

Варто додати, що запропоновані ЄСПЛ заходи з боротьби з насильством – це в першу чергу встановлення камер відеоспостереження у всіх поліцейських дільницях, медогляди затриманих, розробка суворого регламенту по спілкуванню поліцейських із затриманими та збільшення штатів слідчих, які займаються посадовими злочинами поліцейських. 

Раніше повідомлялося, що ЄСПЛ присудив компенсації групі росіян за порушення права на протест.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: