Джонсон: прихильність Британії до безпеки Європи є безумовною

П'ятниця, 31 березня 2017, 15:53

Міністр закордонних справ Британії Боріс Джонсон запевнив, що його країна віддані справі спільного захисту Європи і ця позиція не зміниться на тлі переговорів про вихід з Євросоюзу.

Про це він сказав перед початком зустрічі глав МЗС країн-членів НАТО у Брюсселі, повідомляє сайт британського відомства.

"НАТО стикається з новими викликами і адаптується, тому ми повинні фінансувати цю організацію належним чином, і як ви знаєте, ми у Британії прагнемо до 2% (оборонних видатків, – ред.), і, звичайно, ми будемо збільшувати наш військовий бюджет в реальному вираженні кожен рік до 2021 року", - сказав Джонсон.

"Підкреслю головне: зобов'язання Британії з оборони і безпеки в цьому регіоні Європи є безумовними і це не якийсь козир на переговорах, які можуть відбуватися в іншому місці у Брюсселі. Ми безумовно віддані справі захисту і безпеки Європи, адже ми глибоко переконані, що це в інтересах безпеки та процвітання всієї трансатлантики", - додав міністр.

Нагадаємо, держсекретар США Рекс Тіллерсон дав союзникам по НАТО два місяці на підготовку планів зі збільшення витрат на оборону.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив, що збільшення інвестицій в оборону Європи - в її власних інтересах, вона не має робити це лише заради того, щоб задовольнити США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: