Саріуш-Вольський вийшов з Європейської народної партії

Понеділок, 6 березня 2017, 14:55

Євродепутат Яцек Саріуш-Вольський, якого уряд Польщі висунув на посаду глави Європейської ради, вийшов з Європейської народної партії (ЄНП).

Про це він повідомив журналістам у Брюсселі, повідомляє Interia.pl.

"Після 26 років співпраці з ЄС, завівши свого часу "Громадянську платформу" до її політичної родини, духовним членом якої я лишаюсь, я сьогодні здійснив прощальний візит до штаб-квартири (ЄНП) і подав голові партії Жозефу Долю заяву про свій вихід", - заявив він.

У свою чергу Жозеф Доль у спеціальній заяві повідомив, що ЄНП виключила Саріуш-Вольського зі свого складу, оскільки він прийняв від партії "Право і справедливість" пропозицію кандидатства на посаду глави Європейської ради.

"Висловлюю глибокий жаль з приводу нелояльності і браку поваги з боки Саріуш-Вольського до єдності і цінностей його власної партії "Громадянська платформа" і Європейської народної партії", - заявив Доль.

За його словами, Саріуш-Вольського автоматично виключено з ЄНП після того, як він припинив членство у "Громадянській платформі". Він підкреслив, що ЄНП незмінно підтримує Дональда Туска на посаді президента Європейської ради.

Нагадаємо, 4 березня уряд Польщі офіційно висунув кандидатуру польського євродепутата Яцека Саріуш-Вольського на пост голови Європейської ради.

Після цього Саріуш-Вольський був виключений з лав польської опозиційної партії "Громадянська платформа".

Згодом голова Європейської народної партії (ЄНП) Жозеф Доль викликав євродепутата Яцека Саріуш-Вольського на зустріч 6 березня для пояснень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.