Кандидатуру Саріуш-Вольського на пост глави Європейської ради погоджено з Дудою

Неділя, 5 березня 2017, 16:59

Рішення про підтримку євродепутата Саріуш-Вольського на пост голови Європейської ради було прийнято "за погодженням" з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Про це заявив Анджей Дера, держсекретар у канцелярії польського президента, передає TVN24.pl.

За його словами, є певне "правило, що уряд оголошує свого кандидата на важливі пости в ЄС".

Він також додав, що рішення про підтримку Саріуш-Вольського було зроблено "за погодженням" з Анджеєм Дудою.

"Коли Дональд Туск балотувався (2,5 роки тому - Ред.), то не було іншого кандидата від Права та Справедливості. А що робить "Громадянська платформа"? Вона забула, що півтора року тому програла вибори й далі вважає, що Дональд Туск повинен бути представником Польщі в Європейському Союзі", - сказав він.

Нагадаємо, уряд Польщі офіційно висунув кандидатуру польського євродепутата Яцека Саріуш-Вольського на пост голови Європейської ради.

Після цього Саріуш-Вольський був виключений з лав польської опозиційної партії "Громадянська платформа".

У "Громадянській платформі" заявили, що виключення з партії також означає виключення з членства в Європейській народній партії.  Як відомо, до складу групи Європейської народної партії входять польські опозиційні "Громадянська платформа" і "Польська селянська партія".

Згодом голова Європейської народної партії (ЄНП) Жозеф Доль викликав євродепутата Яцека Саріуша-Вольського на зустріч 6 березня для пояснень, а також заявив про підтримку президента Європейської ради Дональда Туска на наступний термін.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.