Кількість злочинних угруповань в ЄС зросла до 5 тисяч - Європол

Четвер, 9 березня 2017, 16:48

Європейське поліцейське управління попереджає, що кількість злочинних угруповань, що діють на території Європейського Союзу, зросла до приблизно 5 тисяч.

Про це повідомляє прес-служба Європолу.

Згідно із даними Європолу, на теперішній момент понад 5 000 міжнародних організованих злочинних угруповань з більш ніж 180 національностей перебувають під слідством в ЄС.

"Кількість організованих злочинних груп, які беруть участь у більш ніж одній кримінальній діяльності різко зросла за останні кілька років (до 45% проти 33% в 2013 році)", - йдеться у повідомленні.

Згідно з висновками оцінки Європейським Союзом загроз серйозних та організованих злочинів 2017 (SOCTA), на даний момент визначено п'ять головних загроз: кіберзлочинність, виробництво, обіг та розповсюдження наркотиків, незаконне ввезення мігрантів, організована злочинність щодо власності та торгівля людьми.

Крім того, за даними Європолу, ключовою злочинною діяльністю, пов'язаною з міграційною кризою, стала підробка документів.

Нагадаємо, Європейське поліцейське управління затримало 24 особи серед найбільш розшукуваних злочинців Європи, з моменту запуску наприкінці січня 2016 року спеціальної бази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.