В Мадриді пікетували росіян, які вперше відвідали зустріч ПАРЄ

фото
Четвер, 9 березня 2017, 20:59

Українська громада у Мадриді пікетувала делегацію росіян, яка вперше із 2014 року взяла участь у засіданні Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи.

Про це повідомляє ЄвромайданSOS.

За даними організації сьогодні, 9 березня, вперше із 2014 року у засіданні Бюро Парламентської Асамблеї Ради Європи взяла участь російська делегація, яку очолив депутат Держдуми Леніод Слуцький, який знаходиться в санкційному списку ЄС.

"Повернення російської делегації "зіпсували" представники української громади у Мадриді, як прийшли із мирним пікетом під будівлю Сенату. Вони тримали в руках червоні картки, свищики, футбольний м’яч та зустрічали учасників засідання скандуванням "Права людини поза грою", - йдеться у повідомленні.

Учасники пікету вважають, що ПАРЄ не має допускати повернення Росії.

Хоча росіяни акцію не оцінили, за словами учасників, самі іспанці поставилися до неї прихильно. Прямо в будівлі, за якою стояли пікетувальники, хтось включив український гімн, який став чудовим супроводом для акції.

Пікетувальники нагадали делегатам, що "Russia is not welcome" та закликали ПАРЕ дотримуватися власних процедур.

 

Нагадаємо, у 2014 році ПАРЄ ухвалила резолюцію та позбавила російську делегацію права голосу на рік через анексію Криму. У відповідь російська делегація припинила участь у роботі ПАРЄ. У 2016 та 2017 році Росія не надіслала у Страсбург список своєї делегації, тим самим уникла голосування, на якому мало б вирішитися питання продовження припинення права голосу.

У минулому році Президент ПАРЕ Педро Аграмунт виступив з ініціативою повернути Росію до Асамблеї. З цією метою наразі в ПАРЄ розвивають контакти з російськими депутатами та розглядають можливості внесення змін до регламенту ПАРЄ, що дозволять гарантувати повернення Росії до сесійної зали.

Повідомляється, що 9-10 березня на особисте запрошення президента Парламентської Асамблеї Педра Аграмунта у засіданні Постійного комітету в Мадриді візьме участь парламентська делегація Російської Держдуми.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.