ЄНП закликала ЄС розробити план підтримки України - так званий план Маршалла

Субота, 1 квітня 2017, 10:11

Конгрес Європейської народної партії ухвалив резолюцію із закликом до країн-членів ЄС розробити довгостроковий план підтримки України або так званий план Маршалла, як його назвав президент України Петро Порошенко.

Про це йдеться у резолюції ЄНП.

"Європейський союз і країни-члени мають розробити двосторонні та багатосторонні програми, що включають негайну військову, гуманітарну й економічну підтримку, просування демократичних реформ та підтримку довгострокової зовнішньої політики України з Європейської та Євроатлантичної інтеграції", - йдеться у тексті резолюції.

У резолюції також засуджено тривалу агресію Росії проти України, відзначено значний прогрес реформ в Україні протягом останніх трьох років після Євромайдану, попри агресію з боку РФ, та наголошено на тому, що процес реформ, особливо у сфері протидії корупції, вимагає більше часу і зусиль від українського політичного керівництва та суспільства.

Окрім того, у резолюції ЄНП закликає "підтримати прийняття та набуття чинності безвізового режиму для України якомога швидше" та рішуче підтримувати незалежність України, суверенітет і територіальну цілісність, з продовження економічних санкцій ЄС проти Росії до повного виконання Мінських угод.

Ухвалення резолюції ЄНП щодо створення довгострокового плану підтримки України прокоментував президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

"З нетерпінням очікую на подальші кроки європейських партнерів із реалізації ідеї створення "Плану Маршалла для України" і буду готовий обговорити це питання під час наступних контактів з лідерами інституцій та держав-членів ЄС", - написав він.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко повідомив, що домовився з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель про проведення тристоронніх телефонних переговорів лідерів України, Німеччини й Франції на наступному тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.