РФ заблокує нову резолюцію Радбезу ООН щодо хімічної атаки в Сирії

Середа, 12 квітня 2017, 18:19

Росія накладе вето на оновлений проект резолюції Ради Безпеки ООН щодо хімічної атаки в провінції Ідліб.

Про це заявив заступник голови МЗС РФ Геннадій Гатілов, повідомляє Інтерфакс.

"В такому вигляді цей проект є для нас неприйнятним, і ми за нього голосувати, природно, не будемо. Ми проголосуємо проти, якщо наші партнери не прислухаються до наших закликів і не будуть штучно просувати цей проект з єдиною метою підставити Російську Федерацію під чергове вето", - сказав Гатілов.

Велика Британія, Франція і Сполучені Штати подали нову версію резолюції, яка була злегка змінена порівняно з попереднім текстом, представленим минулого тижня.

В даний момент в ООН тривають дебати щодо резолюції.  Британський посол в ООН Меттью Райкрофт під час свого виступу повідомив, що аналіз проб, взятих з місця застосування хімічної зброї, дав позитивний результат на зарин.

"У цьому зв'язку Сполучене Королівство поділяє оцінку США, що дуже ймовірно, що режим був відповідальний за атаку з використанням зарину у місті Хан-Шейхун 4 квітня", - сказав Райкрофт, якого цитує Reuters.

Постпред України при ООН Володимр Єльченко прокоментував рішення Росії накласти вето на резолюцію.

"Поки ми ще обговорюємо в Радбезі ООН відповідальність в Сирії, МЗС РФ вже оголосило про своє восьме вето. Неймовірно!", - написав він у Twitter.

Нагадаємо, попереднє засідання Ради Безпеки ООН, скликане після хімічної атаки на сирійське місто Хан-Шейхун, закінчилося безрезультатно.

Учасники не змогли ухвалити проект резолюції, яку підготували США, Франція та Велика Британія. Переговори закінчилися без голосування після того, як Росія відхилила запропоновану резолюцію, назвавши її "категорично неприйнятною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.