Росія заблокувала резолюцію Радбезу ООН щодо хімічної атаки в Сирії

Четвер, 6 квітня 2017, 08:14

Засідання Ради Безпеки ООН, скликане після хімічної атаки на сирійське місто Хан-Шейхун, закінчилося у середу ввечері безрезультатно.

Про це повідомляє Associated Press.

Учасники не змогли ухвалити проект резолюції, яку підготували США, Франція та Велика Британія. Переговори закінчилися без голосування після того, як Росія відхилила запропоновану резолюцію, назвавши її "категорично неприйнятною".

Посол США в ООН Ніккі Гейлі попередила, що адміністрація Трампа може вжити заходів проти хімічних атак в Сирії, які мають "всі ознаки" того, що до цього причетний уряд президента Башара Асада, якщо Рада Безпеки ООН нічого не зробить.

Гейлі під час виступу тримала в руках фотографії жертв атаки із застосуванням хімічної зброї і звинуватила Росію в блокуванні дій ООН.

 

Вона сказала, що Москва закривала очі на "варварство" попередніх хімічних атак, наклавши вето на резолюцію в кінці лютого, в якій пропонувалося ввести санкції проти винних.

Заступник посла Росії в ООН Володимир Сафронков виступив проти проекту резолюції, заявивши, що вона була заснована на інформації від груп, які себе "дискредитували".

Він також заявив, що ні Москва, ні Дамаск не несуть відповідальності за напади, додавши, що відеозапис атак було "сфабриковано".

За останніми даними, кількість загиблих в результаті газової атаки в сирійській провінції Ідліб збільшилася до 72 осіб, серед них - 20 дітей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.