Представництво ЄС закликає Раду ухвалити закон про ринок електроенергії

Четвер, 13 квітня 2017, 12:38

Представництво ЄС в Україні наголосило на важливості та актуальності ухвалення закону про ринок електроенергії, який обговорюється сьогодні у Верховній Раді.

Про це йдеться у заяві Представництво ЄС в Україні.

"Це буде важливим кроком на шляху до конкурентного і відкритого ринку електроенергії в Україні, що наблизить його до того, як ринки електроенергії працюють у ЄС", - йдеться у повідомленні.

Представництво ЄС зазначило, що проект закону передбачає більш енергетично ефективне використання електроенергії, а також є ще одним кроком на шляху до інтеграції з ринками електроенергії ЄС.

"Поточна ситуація в секторі з його високою концентрацією ринку та низьким рівнем інвестицій за останні роки свідчить про те, що реформа нинішньої системи терміново необхідна.

Після ухвалення, ми будемо продовжувати надавати підтримку уряду України в реалізації цієї найважливішої реформи з метою підвищення прозорості в купівлі та продажу електроенергії, більш широкої участі та вибору для всіх споживачів, а також більш раціонального і екологічного виробництва електроенергії", - йдеться у заяві.

Раніше повідомлялося, що уповільнення процесу прийняття закону "Про ринок електроенергії" буде мати для України низку негативних наслідків, в тому числі затримку з виділенням 600 млн євро третього траншу макрофінансової допомоги Євросоюзу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.