Україна за два роки може почати експорт електроенергії до Польщі та Угорщини

Четвер, 2 березня 2017, 14:56

Українська національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" планує в 2019 році почати експортувати електроенергію до енергосистеми ЄС, зокрема, до Польщі та Угорщини.

Про це заявив президент "Енергоатома" Юрій Недашковський, повідомляє УНІАН.

 "Я вважаю, що ми зможемо реалізувати цей проект у стислі терміни – 18 місяців від початку активної фази будівництва, яка почнеться досить скоро, оскільки вже готова вся технічна документація... Ми в 2019 році зможемо надійно експортувати електроенергію до ЄС", – сказав Недашковський.

За його словами, Україна планує експортувати електроенергію, яка генеруватиметься на другому енергоблоці Хмельницької атомної електростанції.

"Це дасть можливість істотно наростити експортний потенціал – з 550 МВт (Бурштинська ТЕС) до 1550 МВт з можливістю розширення до 2550 МВт.

Це буде наріжним каменем для синхронної роботи всієї нашої енергосистеми з європейськими операторами", – додав голова "Енергоатома".

За словами голови "Енергоатома", експорт електроенергії здійснюватиметься по лінії електропередачі "Хмельницька АЕС – Жешув" до Польщі і по лінії "Підстанція "Західноукраїнська" – Альбертірша" 750 кВ у напрямку Угорщини.

Глава компанії також назвав вартість реалізації проекту з експорту електроенергії – це 55 млн євро. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: