Рада ухвалила закон про ринок електроенергії

Четвер, 13 квітня 2017, 14:39

Верховна рада України ухвалила закон про ринок електроенергії, який спрямований на впровадження норм Третього енергетичного пакета ЄС.

Про це у своєму Twitter повідомляє прес-служба ВРУ.

"Ринку електроенергії в Україні БУТИ! Депутати ухвалили законопроект №4493 про ринок електроенергії на повторному другому читанні", - йдеться у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що представництво ЄС в Україні наголосило на важливості та актуальності ухвалення закону про ринок електроенергії, який обговорюється сьогодні у Верховній раді.

Нагадаємо, законопроект "Про ринок електричної енергії України" Рада прийняла в першому читанні 22 вересня 2016 року. До другого читання до документа подано понад 1135 правок, їх опрацювала спеціально створена робоча група.

Законопроект передбачає дворічний перехідний період з моменту набуття чинності на впровадження всіх сегментів нового ринку, в тому числі ринку двосторонніх договорів, ринку "на добу вперед", внутрішньодобового ринку, балансуючого ринку та ринку допоміжних послуг.

Документ впроваджує норми Третього енергетичного пакета ЄС, у тому числі в питанні розділення компаній за напрямками розподілу і передачі електроенергії. 

Україна, підписавши угоду про членство в Енергетичному Співтоваристві, зобов’язалась з 1 січня 2015 року застосовувати правила Третього енергетичного пакета ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.