Данія звинуватила російських хакерів в кібератаках проти Міноборони

Понеділок, 24 квітня 2017, 09:54

Та сама група російських хакерів, що стояла за кібератаками на сервери Демократичної партії в США, отримала доступ до електронної пошти окремих представників Міноборони Данії.

Про це йдеться у звіті військової розвідки Данії, повідомляє видання Berlingske.

Згідно з даними розвідки, протягом двох років – 2015 і 2016 років – група ATP 28, пов’язана з російською владою, зламувала пошту співробітників Міноборони Данії.

Глава Міноборони Данії Клаус Йорт Фредріксен, який отримав доповідь розвідки, заявив, що шокований фактом атак, контрольованих російською державою.

"Це було контрольовано. Це не маленькі хакери, які роблять це заради веселощів. Це пов'язано з розвідувальними структурами російської влади" - сказав він.

Він відмовився уточнити, які сфери Міноборони Данії були атаковані і чию пошту зламували, зазначивши, що це конфіденційна інформація. Однак міністр наголосив, що доступ до надсекретної інформації хакери не отримали.

Крім пошти працівників Міноборони, йдеться у звіті, російські хакери намагалися отримати доступ до пошти МЗС Данії. Однак їх спроби були безуспішні.

За словами Фредріксена, данська сторона не піднімала питання кібератак з російськими колегами.

"Вони не визнали все, що робили раніше, тому не варто бути наївними. Я знаю, що я не отримаю відповіді" - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.