Депутат, що їздив до Сирії з Аграмунтом: ця поїздка дала розуміння сутності Росії

Четвер, 27 квітня 2017, 19:49

Іспанський депутат Жорді Шуклу, який їздив разом із президентом ПАРЄ Педро Аграмунтом до Сирії, заявив, що візит до Сирії зрештою буде корисним, щоби в Європі зрозуміли, наскільки росіяни маніпулюють інформацією.

Про це він заявив в інтерв'ю "Європейській правді".

Зазначимо, що Шуклу є доповідачем ПАРЄ щодо України та лідером групи лібералів (АЛДЕ) в асамблеї.

"Розумієте, я дізнався дуже багато щодо своєї поїздки до Сирії. І головне – я дізнався багато про здатність Росії маніпулювати і спекулювати. І хоча зараз чимало українських депутатів справді злі на мене, з часом вони зрозуміють, що є й інша думка щодо цього візиту до Сирії", - заявив він.

За словами Шуклу, ця поїздка дала також інші наслідки – щодо розуміння сутності Росії.

"Цей візит до Сирії зрештою буде корисним, щоби в Європі зрозуміли, наскільки росіяни маніпулюють інформацією. Він допоможе зрозуміти військовий вплив Росії в Сирії", - сказав він.

Шуклу заявив, що ці події лише посилили його співпереживання із українцями у зв’язку з тим, що відбувається на окупованих Росією територіях на Сході України.

"Зараз я розумію, що росіяни маніпулювали мною під час цього візиту", - сказав він.

Нагадаємо, наприкінці березня до Сирії прибула делегація депутатів ПАРЄ та Держдуми Росії на чолі з головою Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунтом, попри те, що Аграмунт не був уповноважений асамблеєю чи її органами на здійснення такого візиту.

Після цього у ПАРЄ почали офіційно вимагати відставки Аграмунта. 

Після гострих дискусій та тиску на Аграмунта з боку депутатів ПАРЄ, зокрема, української делегації, Аграмунт погодився залишити посаду.

Детальніше читайте в інтерв'ю на сайті "Європейської правди": "Депутат, що їздив до Сирії з Аграмунтом: Росіяни маніпулювали мною під час цього візиту"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.