ЦВК Франції спростувало новину Sputnik про лідерство Фійона на виборах

Понеділок, 3 квітня 2017, 09:26

Виборча комісія Франції випустила попередження щодо російських новин, які розповсюджують інформацію, що кандидат від "республіканців" Франсуа Фійон лідирує в передвиборчих перегонах.

Про це повідомляє Reuters.

У виборчкомі підкреслили, що така інформація суперечить даним усіх основних соціологічних досліджень.

Прокремлівське інформагентство Sputnik 29 березня розповсюдило новину під заголовком: "Президентські вибори 2017 року: Фійон повертає лідерство в опитуваннях".

Sputnik у своїй інформації посилається на дані дослідницької компанії Brand Analytics, яка розміщується у Москві. За її даними, заснованими на аналізі французьких соціальних мережах, Фійон лідирує у передвиборчих перегонах.

Виборча комісія Франції зазначила, що дослідження не може розглядатися як дослідження громадської думки і Sputnik неправильно називає його "опитуванням", як це визначається законом у Франції.

"Важливо ставитися до публікацій цього типу з обережністю, тому що громадська думка в ньому не має репрезентативного характеру", - зазначили у ЦВК.

З середини лютого всі опитування громадської думки, проведені на замовлення французьких видань, свідчать, що Фійон опустився на третє місце у політичних рейтингах на тлі фінансового скандалу з його родиною.

Лідирує у передвиборчих перегонах незалежний кандидат Еммануель Макрон, друге місце посідає лідером ультраправого "Національного фронту Марін Ле Пен.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: